Om LBC Wetab

Din helhetspartner

Vi är en välrenommerad och stabil lastbilscentral med säte i Fryksdalen och norra Värmland. LBC Wetab kom till när Sunnes och Torsbys lastbilscentraler slogs ihop 2005. Vi kan däremot spåra våra rötter tillbaka till 1943 då våra föregångare organiserades i Åkeriförbundet. Sammanslagningen gjorde att vi numera kan dra nytta av varandras resurser och erfarenheter. Vi kan operera med större kontroll, som totalleverantörer i en rad olika projekt och samordna verksamheten på ett bättre sätt.

Norra Värmlands största transportföretag

Sedan 2005 har vi varit en av norra Värmlands största företag inom transporter, berg- och krossprodukter, sand, jord samt fyllnadsmaterial. Det finns en stor bredd inom företaget där vi, genom våra 23 ägande åkerier, kan erbjuda dig som kund allt ifrån budtransporter till sprängsten. Främst är vi specificerade på grus-, berg-, container-, maskin- och asfalttransporter.

Med tio bergtäkter i vårt direkta närområde kan vi leverera det mesta inom berg, grus och sten utifrån våra kunders preferenser. I Rottneros har vi vår största täkt där vi årliga framställer cirka 200 000 ton berg- och naturgrusmaterial. Transporten löser vi själva. Vår flexibla lastbilspark har det mesta du kan tänkas behöva, vi kan därför lova att inget jobb är för stort för oss. Förutom lastväxlare hittar du kran- och fjärrbilar. Vi har även en bred maskinpark där vi kan erbjuda lösningar till de flesta typer av uppdrag.